Czas na pyszny obiadek:
PLACKI PO WĘGIERSKU
SKŁADNIKI NA GULASZ:
-
1 kg. szynki lub łopatki,
- marchew,
-
pietruszka,
-
przyprawa do gulaszu,
-
papryka w proszku ostra, odrobinę chili, czerwona papryka
-
sól, pieprz
Mięso pokroić w drobną kostkę, zrumienić na margarynie z odrobiną smalcu
w przyprawach. Pod koniec smażenia dodać cebulę pokrojoną w kostkę i
paprykę w paski (1/2 papryki). Zalać bulionem, dodać pokrojoną w słupki
marchewkę, pietruszkę i dusić do miękkości mięsa. Następnie dodać resztę
papryki,zagęstnić(łyżka mąki+ woda, można użyć fiksu do gulaszu jak kto
woli).
SKŁADNIKI NA PLACKI:
Ziemniaki zetrzeć z cebulą
Wszystko wymieszać, piec złociste placki.
Placki polać gulaszem, można dodać trochę sosu czosnkowego. SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz