piątek, 30 sierpnia 2013

Kluseczki- leniwe

Szybki i pyszny obiad "LENIWE" kluseczki z serem, polane masełkiem z bułką tartą, posypane cukrem... palce lizać.
















"LENIWE"
SKŁADNIKI:

  • 250 g  twarogu,
  • 70 g mąki,
  • 50 g miękkiego masła,
  • 2 jajka,
  • 1 łyżka cukru,
  • 2 łyżki masła + 2 łyżki bułki tartej + cukier.

WYKONANIE:

  • 50 g masła utrzeć z cukrem następnie ciągle ucierając dodawać jajka, potem twaróg i mąkę
  • zagnieść ciasto,z ciasta uformować wałek i pokroić na kluski
  • gotować w osolonym wrzątku (ok.10 minut gotować po wypłynięciu na wierzchu)
  • gotowe kluski odsączyć i polać podsmażoną na maśle bułką tartą, posypać cukrem. 
  •  
SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz