niedziela, 1 września 2013

Łosoś w cieście francuskim

Dla wszystkich, którzy lubią CIASTO FRANCUSKIE - dziś proponuję je z dodatkiem łososia...

















CIASTO FRANCUSKIE Z PYSZNYM FARSZEM

SKŁADNIKI:
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • łosoś wędzony
  • kilka usmażonych, doprawionych pieczarek, kurek lub innych grzybów
  • kilka pomidorów suszonych,
  • różyczki z brokułów, zblanszowane w osolonej wodzie,
    pieprz, vegeta, odrobina czosnku,
WYKONANIE:
  • Piekarnik nastawić na 200 stopni, góra i dół.
  • Ciasto rozwinąć z rolki i z obu krótszych boków dekoracyjnie pociąć radełkiem do ciastek w wąskie paski, zostawiając na środku miejsce do nałożenia nadzienia. 
  • Dobrze jest robić to od razu na macie do pieczenia czy tam papierze czy w formie, bo odpada potem przenoszenie  topiącego się ciasta.
    Na środku ułożyć łososia, posypać pieprzem i innymi przyprawami wg. uznania,
  • Na to pieczarki, brokuły i pomidory, czosnek.
  • Zawinąć, zakładając paski ukośnie na siebie, na przemian, jak na zdjęciu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz