CIASTO FRANCUSKIE Z PYSZNYM FARSZEM
SKŁADNIKI:
- opakowanie ciasta francuskiego
- łosoś wędzony
- kilka usmażonych, doprawionych pieczarek, kurek lub innych grzybów
- kilka pomidorów suszonych,
- różyczki z brokułów, zblanszowane w osolonej wodzie,
pieprz, vegeta, odrobina czosnku,
- Piekarnik nastawić na 200 stopni, góra i dół.
- Ciasto rozwinąć z rolki i z obu krótszych boków dekoracyjnie pociąć radełkiem do ciastek w wąskie paski, zostawiając na środku miejsce do nałożenia nadzienia.
- Dobrze jest robić to od razu na macie do pieczenia
czy tam papierze czy w formie, bo odpada potem przenoszenie
topiącego się ciasta.
Na środku ułożyć łososia, posypać pieprzem i innymi przyprawami wg. uznania, - Na to pieczarki, brokuły i pomidory, czosnek.
- Zawinąć, zakładając paski ukośnie na siebie, na
przemian, jak na zdjęciu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz