Jest to potrawa, którą przygotowuję tylko na Wigilię.
SKŁADNIKI:
- 1 kostka dobrego masła
- 1 mała główka kapusty białej
- 10 dag. grzybów suszonych
- 3 średnie cebule
- sól, pieprz , vegeta
- łazanki z dwóch jaj
- Kapustę pokroić tak jak łazanki (małe kwadraty) i ugotować z dodatkiem soli ( można dodać trochę vegety).
- Odcedzić, dodać stopione masła 3 łyżki i pieprz.
- Zrobić łazanki, ugotować z odrobiną soli, odcedzić, dodać 3 łyżki stopionego masła.
- Grzyby namoczyć, następnie pogotować w wodzie z vegetą (około 30 min.), odcedzić włożyć na roztopione masło i smażyć z pokrojoną w kostkę cebulą z dodatkiem soli i pieprzu około 15 min.
- Wszystko wymieszać, przesmażyć razem, dodać resztę masła. Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz