SKŁADNIKI:
- 1 duży brokuł najlepiej bez rdzenia
- 2 skrzydełka, udko lub inne mięso, może być wieprzowe
- 4-5 ziemniaków
- 1 średni seler
- 1 pietruszka
- nać pietruszki do ozdoby
- śmietanka gęsta 18% lub gęsty jogurt naturalny
- przyprawa warzywna typu vegeta
- pieprz i sól
- liść laurowy
- 2-4 ziarenek ziela angielskiego
WYKONANIE:
- Ugotować wywar z kurczaka w 2 litrach wody.
- Dodać drobno pokrojone warzywa, przyprawy i gotować, aż warzywa zmiękną.
- Wyjąć kurczaka i liście laurowe i dokładnie wszystko zmiksować (można miksować z mięsem- kwestia gustu ).
- Zupa powinna być gęsta, ale nie aż tak, żeby łyżka stała.
- Śmietankę dodawać bezpośrednio do miseczek lub talerzy i ozdabiać natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz