SKŁADNIKI:
- podwójna pierś z kurczaka (około 50dag.)
- łyżka masła
- 2-3 łyżek oliwy
- cebula średniej wielkości
- przyprawy do drobiu, sól, pieprz koniecznie oregano
- (można dodać pokrojoną w paski paprykę)
WYKONANIE:
- rozgrzać tłuszcz na patelni,
- pierś z kurczaka pokroić w paski oprószyć mąką,
- dodać pokrojoną w kostkę cebulę,
- mięso smażyć na złoty kolor, podlewając w razie potrzeby bulionem,
- sos powinien być wystarczająco gęsty, ale w razie potrzeby, lub upodobań można go zagęstnić.
SMACZNEGO
Jeśli wypróbowaliście mój przepis, może wprowadziliście modyfikacje dzięki czemu potrawa nabrała jeszcze lepszego smaku podzielcie się tym ze mną proszę( będę wdzięczna za wszelkie uwagi). Umieszczę Was udoskonalony przepis na moim blogu - z Waszym autorstwem oczywiście!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz