SKŁADNIKI:
- podudzie z kurczaka
- cebula biała i czerwona
- 10 śliwek suszonych
- 2 łyżki powideł śliwkowych
- 4 łyżki ketchupu pikantnego
- 4 łyżki masła
- 4 łyżki octu winnego
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, oregano
WYKONANIE:
- podudzie przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem i smażyć na maśle z cebulą aż do zrumienienia
- w drugim rondlu robimy sos:
- mieszamy powidła, śliwki, ketchup, masło, ocet winny i 1/2 szklanki wody-gotujemy
- wkładamy usmażone mięso i dusimy wszystko do miękkości.
SMACZNEGO!
Jeśli wypróbowaliście mój przepis, może wprowadziliście modyfikacje dzięki czemu potrawa nabrała jeszcze lepszego smaku podzielcie się tym ze mną proszę( będę wdzięczna za wszelkie uwagi). Umieszczę Was udoskonalony przepis na moim blogu - z Waszym autorstwem oczywiście!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz