czwartek, 5 grudnia 2013

Łazanki z kapustą i grzybami

Kolejna wigilijna potrawa na moim stole to ŁAZANKI Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI .












SKŁADNIKI:
  • 1 kostka masła
  • 1 średnia kapusta biała
  • 10 dag. grzybów leśnych suszonych
  • łazanki z dwóch jaj i mleka
  • 3 duże cebule
WYKONANIE:
  • kapustę pokroić jak łazanki i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem vegety,
  • odcedzić, dodać masło i pieprz,
  • zrobić łazanki ( całe 2 jajka, mąka i trochę mleka, zagnieść, rozwałkować wykroić łazanki),
  • dodać kolejne 3 łyżki masła,
  • grzyby ugotować (około 1/2 godz.), pokroić i smażyć na maśle z dodatkiem cebuli ( około 1/2 godz.), dodać sól, pieprz,
  • wszystko wymieszać razem, dodać resztę masła, podgrzewać, doprawić solą i pieprzem do smaku i gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz