poniedziałek, 23 grudnia 2013

Kasza jęczmienna z grzybami

Witam serdecznie, dziś kolejne danie wigilijne, które właśnie przygotowuje KASZA Z GRZYBAMI  - pyszna, najlepsza  z dodatkiem sosu grzybowego.












SKŁADNIKI:
  • 2 woreczki kaszy jęczmiennej
  • 10- 20 dag. grzybów suszonych
  • 3-4 łyżek masła klarowanego
  • vegeta, sól, pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • cebula
WYKONANIE:
  •  grzyby namoczyć (około pół godziny), następnie gotować kolejne pół godziny,
  •  grzyby smażyć na maśle z dodatkiem cebuli i czosnku, dodać przyprawy,
  •  kaszę gotować 15 minut w z dodatkiem wody, w której gotowały się grzyby,
  •  kaszę połączyć z grzybami dodać resztę masła, wymieszać, smażyć do wyparowania wody.
SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz