SKŁADNIKI:
ciasto na krokiety:
- 2 szklanki mąki
- 2 szklanki wody mineralnej
- 2 jajka
- szczypta soli
- 1 łyżka oleju, łyżka masła klarowanego
- 500 g łopatki zmielić na grubych oczkach
- 1 cebula
- sól, vegeta, pieprz i papryka
- 100 g śmietany 12-18%
- 1 jajko
- 1 jajko
- bułka tarta oraz rozkruszone płatki kukurydziane
- olej do smażenia
- wszystkie składniki na ciasto miksuję na gładką masę
- zmielone mięso smażę ze wszystkimi przyprawami
- dodaję śmietanę, jajko i mieszam
- farsz nakładam na naleśniki, zawijam brzegi i roluję
- obtaczam w rozkłóconym jajku i panierce (płatki kukurydziane wałkuje, aby drobno rozkruszyć)
- smażę na oliwie z dodatkiem masła klarowanego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz