SKŁADNIKI:
- 1/2 kg. karkówki
- 1/2 kg. żeberek
- 1 czerwona papryka
- 1 cebula
- 2-3 ząbków czosnku
- 2-3 marchewek
- 1 pietruszka
- kawałek selera i pora
- 3-4 ziemniaki
- puszka pomidorów lub 3-4 świeże
- ostra papryka
- 1 łyżka masła
- 2 łyżki smalcu
- vegeta, sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek
- Karkówkę pokroić w kostkę, usmażyć na smalcu z cebulą, czosnkiem, ostrą papryką, majerankiem, solą i pieprzem,
- na żeberkach gotujemy wywar z warzyw (warzywa kroimy w słupki, ziemniaki w kostkę) z dodatkiem liścia laurowego, vegety, ziela,
- dodajemy usmażoną karkówkę, pokrojone pomidory, koncentrat można dodać odrobinę cukru, aby wyostrzyć smak,
- żeberka kroimy w kostkę, wkładamy ponownie do zupy,
- paprykę kroimy w paski i smażymy z pokrojonymi w kostke świeżymi pomidorami(pomidory z puszki kroimy i bezpośrednio dodajemy do zupy) 10 min na maśle ,dodajemy do zupy, gotujemy 10 min. i gotowe
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz