SKŁADNIKI:
- polędwiczka wieprzowa - 2 sztuki
- suszone pomidory mały słoik
- przyprawa do wieprzowiny np. knorra
- szpinak mrożony około 200 gramów
- śmietana kremówka 30% - 1 szklanka
- suszone oregano
- masło klarowane
WYKONANIE:
- Mięso oczyść z błon, przekrój po środku na pół,
- w każdej części zrób nacięcie nożem tak aby powstał otwór, który wypełnimy farszem,
- mięso posyp przyprawą,
- rozmroź szpinak, pomidory pokrój w cienkie paski wymieszaj ze szpinakiem,
- kawałki polędwiczek nadziej farszem,
- obsmaż mięso na masełku(lub obsmaż i w później do piekarnika temp. 160 stopni na 20 min.) do miękkości,
- na patelni, na której smażono polędwiczki, podsmaż chwilę oregano, dodaj śmietankę, czekaj aż zgęstnieje,
- polej polędwiczki sosem i gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz