SKŁADNIKI:
- 1/2 kg pieczarek,
- 2 cebule,
- 2 łyżki masła i 2 łyżki oleju
- 1 kg schabu
- jajko,
- bułka tarta
- olej do smażenia
- 2-3 łyżki mąki
- sól, pieprz, przyprawa do wieprzowiny
WYKONANIE:
- Na patelni rozgrzać olej, włożyć pokrojone drobno pieczarki i cebulę,
- smażyć aż lekko się zrumienią a płyn całkowicie odparuje.
- pod koniec dodać masło, doprawić solą oraz pieprzem,
- schab pokroić na cienkie kotlety, rozbić tłuczkiem, doprawić przyprawami.
- jajko rozkłócić dodać przyprawy, 2-3 łyżki mąki, wymieszać,
- każdy kotlet zanurzyć w jajku,
- następnie kładziemy farsz z pieczarek, składamy na pół, jeszcze raz obtoczyć w jajku , bułce tartej, a następnie usmażyć.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz