SKŁADNIKI:
- 1kg. skrzydełek
MARYNATA:
- 1/2 szkl. mleka
- 1 jajko
- mąka
- papryka ostra- 1 łyżeczka
- sól, pieprz inne przyprawy wg. upodobania
PANIERKA:
- mąka
- rozkruszone płatki kukurydziane
- papryka ostra
WYKONANIE:
- skrzydełka dzielimy na części, dwie większe zostawiamy, lotkę możemy użyć np. do zupy,
- przygotowujemy marynatę, konsystencja ciasta naleśnikowego,
- mięso maczamy w marynacie,
- przygotowujemy panierkę, mieszając wszystko razem,
- posypujemy dokładnie skrzydełka,
- smażymy w rozgrzanym głębokim oleju, około 10 min,
- piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni, układamy skrzydełka na blaszkę pokrytą folią aluminową,
- pieczemy około 10-15 min.
SMACZNEGO!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz