czwartek, 13 marca 2014

Jajka faszerowane.

Na śniadaniu wielkanocnym nie może zabraknąć JAJEK FASZEROWANYCH. Farsz oczywiście zależy od upodobań, ja proponuję:
- farsz z tuńczykiem
- ze szczypiorkiem
- z pieczarką marynowaną i ogórkiem konserwowym









SKŁADNIKI NA FARSZ Z TUŃCZYKIEM:
  • 3 jajka
  • 1/2 puszki tuńczyka w oleju lub w sosie własny(resztę można zużyć do sałatki z tuńczykiem)
  • 1 łyżka majonezu 
  • 1 pęczek drobno posiekanego  koperku 
  • sól i pieprz do smaku
 WYKONANIE:
  • Jajka ugotować na twardo,  wstawić do zimnej wody, obrać,
  • tuńczyka odcedzić i rozdrobnić widelcem,
  • obrane jajka przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka i rozgnieść je widelcem,
  • żółtka wymieszać z majonezem, tuńczykiem  i przyprawami ,
  • farsz nakładamy do połówek jajek i gotowe!

Wystarczy w farszu, tuńczyka wymienić na łososia i mamy kolejny pyszny farsz!A do farszu z szynką dodajemy szczypiorek!Pieczarka, ogórek konserwowy, to kolejna dobra baza!
SMACZNEGO!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz