- farsz z tuńczykiem
- ze szczypiorkiem
- z pieczarką marynowaną i ogórkiem konserwowym
SKŁADNIKI NA FARSZ Z TUŃCZYKIEM:
- 3 jajka
- 1/2 puszki tuńczyka w oleju lub w sosie własny(resztę można zużyć do sałatki z tuńczykiem)
- 1 łyżka majonezu
- 1 pęczek drobno posiekanego koperku
- sól i pieprz do smaku
- Jajka ugotować na twardo, wstawić do zimnej wody, obrać,
- tuńczyka odcedzić i rozdrobnić widelcem,
- obrane jajka przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka i rozgnieść je widelcem,
- żółtka wymieszać z majonezem, tuńczykiem i przyprawami ,
- farsz nakładamy do połówek jajek i gotowe!
Wystarczy w farszu, tuńczyka wymienić na łososia i mamy kolejny pyszny farsz!A do farszu z szynką dodajemy szczypiorek!Pieczarka, ogórek konserwowy, to kolejna dobra baza!
SMACZNEGO!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz