czwartek, 17 kwietnia 2014

Jajka w sosie wiosennym.




Idealnie przygotowane śniadanie wielkanocne, to marzenie każdej gospodyni domu. Wyczekiwane po długim okresie postu musi zaskoczyć smakiem i kolorami. Wobec tego kolejna wielkanocna przystawka  JAJKA W SOSIE WIOSENNYM.





SKŁADNIKI:
  • 6 jaj
  • 2-3 łyżki gęstej kwaśnej śmietany
  • łyżka musztardy 
  • łyżka majonezu
  • żółtko
  • szczypiorek
  • rzodkiewka
  • mały ogórek zielony
WYKONANIE:
  • Jajka ugotować na twardo,
  • przekroić na pół i ułożyć na półmisku,
  • żółtko utrzeć z musztardą,
  • dodać śmietanę, posiekany szczypiorek, ogórka  i rzodkiewkę pokrojone w kosteczkę,
  • polać jajka sosem, posypać rzodkiewką i szczypiorkiem.
  Jeśli wypróbowaliście mój przepis, może wprowadziliście modyfikacje dzięki czemu potrawa nabrała jeszcze lepszego smaku podzielcie się tym ze mną proszę. Umieszczę Was udoskonalony przepis na moim blogu - z Waszym autorstwem oczywiście!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz