KRAKERSY LUB BABECZKI Z PASTĄ SEROWĄ są super przystawką Amuse-bouche -
z języka francuskiego jest to drobna przekąska podawana jako poczęstunek dla rozbudzenia kubków smakowych w sam raz na czas oczekiwania na konkretny obiad, ale również jako przekąska na imprezie imieninowej itd. Smak tej pasty poznałam dzięki mojej przyjaciółce Krysi, pasta była tak pyszna, że została w pamięci do dziś. Chcę się z Wami podzielić tym smakiem. Dzięki Krysiu!
AMUSE BOUCHE -
ŁOSOŚ Z MOZARELLĄ I POMIDORKIEM DAKTYLOWYM.
SAŁATKA OWOCOWA.
BABECZKI Z PASTĄ
SKŁADNIKI:
PASTA
- 1 kostka serka śmietankowego,
- po 1/2 marchewki, pietruszki i pora (biała część) ,
- 3 ząbki czosnku,
- natka pietruszki,
- 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego,
- 1 łyżka majonezu
WYKONANIE:
- surowe warzywa miksujemy,
- następnie łączymy z serkiem oraz jogurtem i majonezem,
- pastę nakładamy na krakersy,
- można udekorować natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz