wtorek, 15 kwietnia 2014

Krakersy z pastą serową, łosoś z mozarellą, sałatka owocowa

KRAKERSY LUB BABECZKI Z PASTĄ SEROWĄ są super przystawką Amuse-bouche - z języka francuskiego jest to drobna przekąska podawana jako poczęstunek dla rozbudzenia kubków smakowych w sam raz na czas oczekiwania na konkretny obiad, ale również jako przekąska na imprezie imieninowej itd. Smak tej pasty poznałam dzięki mojej przyjaciółce Krysi, pasta była tak pyszna, że została w pamięci do dziś. Chcę się z Wami podzielić tym smakiem. Dzięki Krysiu!











AMUSE BOUCHE - 
ŁOSOŚ Z MOZARELLĄ I POMIDORKIEM DAKTYLOWYM.
SAŁATKA OWOCOWA.
BABECZKI Z PASTĄ
SKŁADNIKI:
PASTA 
  • 1 kostka serka śmietankowego,
  • po 1/2 marchewki, pietruszki i  pora (biała część) ,
  • 3 ząbki czosnku, 
  • natka pietruszki,
  • 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego,
  • 1 łyżka majonezu

  • krakersy małe
WYKONANIE:
  • surowe warzywa miksujemy,
  • następnie łączymy z serkiem oraz jogurtem i majonezem,
  • pastę nakładamy na krakersy,
  • można udekorować natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz