SKŁADNIKI:
- 4 pojedyncze filety(około 40dag.) lub 2 polędwiczki wieprzowe w tej samej wadze
- 10-12 szt. pieczarek
- 1 cebula
- 4 łyżki majonezu
- 40 dag. startego sera żółtego
- marynata pikantna
- pieprz, sól oraz przyprawa z suszonymi pomidorami, bazylią i czosnkiem
- masło klarowane lub kilka łyżek oliwy z oliwek.
- filety kroimy na skos ( z jednego 3 szt., polędwiczkę na krążki), lekko rozbijamy
- rozbite wkładamy do marynaty na 2-3 godz.(ja zostawiam na noc)
- pieczarki, cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle, aż woda odparuje
- solimy i pieprzymy
- zamarynowane mięso kładziemy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym
- na każdym kawałku kładziemy usmażone pieczarki, na to łyżkę majonezu, posypujemy startym żółtym serem i przyprawą z suszonymi pomidorami
- teraz do rozgrzanego do 180-200 stopni piekarnika na 20 min., gdy ser się przyrumieni danie gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz