Zdjęcie może nie najlepsze, ale na ten czas nie mam innego.
SKŁADNIKI:
- 1kg. mięsa mielonego (ja używa szynki wieprzowej i mielę, myślę że drób też może być)
- 2 łyżeczki papryki ostrej
- 1 pęczek posiekanej pietruszki
- sól, pieprz
- 3 małe papryki czerwone
- czerstwa bułka
- 1 jajko
- 2- 3 cebule
- tłuszcz do smażenia
- opcjonalnie "sos meksykański-Pudliszki"(można zrobić samemu)
- Mięso, paprykę (proszek), sól, pieprz -mieszamy
- cebulę, 1 paprykę krótko dusimy na tłuszczu, aby zmiękły-dodajemy do mięsa
- formujemy owalne kotlety i smażymy
- pozostałą paprykę, cebulę kroimy w cienkie paski- dusimy
- dodajemy gotowy sos, bądź robimy własny
- wkładamy zrazy i dusimy około 15-20min. pod przykryciem, mieszając aby sos nie przywarł.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz