.
SKŁADNIKI:
- 1 duża główka kapusty
- około 1 kg karkówki
- 2 czybate łyżki skwarek z boczku wędzonego 1 cebula
- 1 liść laurowy
- 2 kostki warzywne knorr
- 1 pęczek koperku ale niekoniecznie
- majeranek
- suszone śliwki
- suszone grzyby
- sól, pieprz, ostra papryka, odrobina cukru, woda, koncentrat pomidorowy
WYKONANIE:
- kapustę pokroić posypać solą, pieprzem dodać odrobinę cukru, możyć około 2 godz.
- karkówkę usmażyć z przyprawami, cebulą i majerankiem do miękkości,
- połączyć kapustę z mięsem, skwarkami i koncentratem dodać drobno pokrojony koperek
- pokrojone w paski śliwki suszone
- oraz ugotowane(1/2h) grzyby z dodatkiem odrobiny wywaru
- gotować około 40 min. i gotowe-sprawdź smak w razie co dodaj potrzebne przyprawy
Jeśli wypróbowaliście mój przepis, może wprowadziliście modyfikacje dzięki czemu potrawa nabrała jeszcze lepszego smaku podzielcie się tym ze mną proszę. Umieszczę Wasz udoskonalony przepis na moim blogu - z Waszym autorstwem oczywiście!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz