Pieczemy biszkopt.
SKŁADNIKI:
- 2 galaretki np. agrestowe
- 1 i 1/4 l wody
- 2 śmietany 30%
- 2 galaretki truskawkowe do zalania truskawek
- 1/2 kg. świeżych obranych truskawek
WYKONANIE:
- zagotować wodę, rozpuścić dokładnie galaretki (agrestowe w 1/2 l wody, truskawkowe w 3/4l wody), zostawić aż zgęstnieje
- ubić śmietanę, miksując dodawać tężejącą galaretkę agrestową
- wylać masę na biszkopt
- truskawki pokroić wzdłuż na połówki poukładać starannie na warstwie śmietanowej
- zalać tężejącą galaretką truskawkową
a jakie proporcje na bitą śmietaną w proszku zamiast 30% ? 2 na 2 galaretki ?
OdpowiedzUsuńWitam nie eksperymentowałam ze śmietanką w proszku, ale myślę, że jeśli rozpuścić 2 galaretki w 1/2 l wody to na pewno będzie ok
Usuńpozdrawiam
proszę dać znać jak wyszło