SKŁADNIKI:
Upiec biszkopt przekroić jak ostygnie.
Masa śmietanowa:
- 1 litr śmietany kremówki 30 %
- 6 płaskich łyżek cukru
- 2-3 łyżki kakao
- 2 cukry waniliowe
- 3 płaskie łyżki żelatyny
- Zagotować śmietanę z 6 łyżkami cukru , cukrem waniliowym i 2-3 łyżkami kakao
- Ugotowaną śmietanę ostudzić i wstawić do lodówki na 10-12 godzin
- Na drugi dzień ubić wcześniej rozpuścić 3 łyżki żelatyny w ok. 1/2 szklanki wrzątku i przestudzić
- Do ubitej śmietany dolewać małym strumyczkiem żelatynę miksując jednocześnie,Dobrze się połączy
- Masę wylać na pierwszą część spodu, i na masę położyć drugą część biszkoptu wylać resztę masy na wierzch, ozdobić falami widelcem i smacznego!
Jeśli wypróbowaliście mój przepis, może wprowadziliście modyfikacje
dzięki czemu ciasto nabrało jeszcze lepszego smaku podzielcie się tym
ze mną proszę. Umieszczę Wasz udoskonalony przepis na moim blogu - z
Waszym autorstwem oczywiście!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz