wieczorkiem.
SKŁADNIKI:
- kilka plastrów karkówki
- cienka kaszanka
- szynka lub boczek wędzony
- cebula
- olej
- trochę półwytrawnego czerwonego wina
- przyprawy: przyprawa do karkówki, sól, pieprz, suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, majeranek inne wg. upodobań
MARYNATA DO MIĘSA:
- kilka łyżek oleju
- przyprawy
- 2-3 łyżki wina
- wymieszać
WYKONANIE:
- Karkówkę pociąć na plastry lekko zbić i włożyć do marynaty, przynajmniej na 3 godz.
- Kaszankę przygotowujemy chwilę przed grilowaniem. Obieramy z jelita i kładziemy na wysmarowanym kawałku folii aluminiowej, następnie obkładamy kaszankę pokrojoną w piórka cebulą i paseczkami szynki lub boczku. Zawijamy luźno w folię, którą z góry nakłuwamy i gotowe.
- Karkówkę grillujemy do miękkości na tacce, kaszankę około 30 min. na dobrze rozgrzanym grillu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz