MŁODA ZASMAŻANA KAPUSTA to świetny dodatek do wszelakich mięs. Sezon się zaczął, więc warto zadbać o swoje podniebienie.
SKŁADNIKI:
- 1-2 główki kapusty
- sól, pieprz, cukier
- ocet bądź cytryna
- tłuszcz, ja używa smalcu własnego przepisu
WYKONANIE:
- kapustę kroimy,
- dodajemy sól, pieprz, cukier i ocet, zostawiamy przynajmniej na 2godz.( ja zostawiam na noc)
- następnie smażymy na lekkim ogniu do miękkości (przepis na smalec
Jeśli wypróbowaliście mój przepis, może wprowadziliście modyfikacje
dzięki czemu potrawa nabrała jeszcze lepszego smaku podzielcie się tym
ze mną proszę. Umieszczę Was udoskonalony przepis na moim blogu - z
Waszym autorstwem oczywiście!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz