SKŁADNIKI:
- 1,5kg twarogu półtłustego
- 8 jajek
- 1 kostka masła / margaryny
- 2 szklanki cukru
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki mąki pszennej
- 3 opakowania herbatników Petit Beurre 100g
- ser przekręcić przez maszynkę 2x na drobnych oczkach,
- ser, 1,5 szklanki cukru, masło i żółtka zmiksować na jednolitą masę,
- Dodać mąkę i wymieszać,
- Ubić pianę z 8 białek, pod koniec ubijania dodać 0,5 szklanki cukru,
- Mieszając masę serową dodawać po łyżce ubitą pianę,
- Spód blaszki wyłożyć herbatnikami i wylać masę serową,
- Sernik wstawić do nagrzanego piekarnika, piec w temperaturze 180°C przez 60minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz