poniedziałek, 7 lipca 2014

Kotlety jajeczno-kalafiorowe.

W te gorące dni mięso na obiad, to niekoniecznie dobry pomysł. Proponuję, więc moje ostatnie odkrycie kotlety jajeczno-kalafiorowe do tego sałatka (sałatka i obiad gotowy.
















SKŁADNIKI:

  • 4-5 ugotowanych jajek
  • 4-5 różyczek ugotowanego w słonej wodzie kalafiora
  • spora garść drobno pokrojonego koperku
  • 1 surowe jajko
  • bułka tarta
  • sól, pieprz, vegeta

WYKONANIE:

  • ugotowane jajka zetrzeć na dużych oczkach tarki
  • ugotowany kalafior tłuczemy tłuczkiem
  • dodajemy koperek, przyprawy, 2-3łyżki bułki tartej i jajko
  • wszystko dokładnie mieszamy
  • formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na maśle klarowanym do zrumienienia.

Gotowe!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz