MARYNATA DO KARKÓWKI:
- 3-4 łyżki oleju,
- przyprawa do wieprzowiny,
- sól, grubo zmielony pieprz czarny (można przygotować w moździerzu)
- majeranek,
- 2 łyżki roztopionego miodu,
- trochę vegety,
- łyżka musztardy dijon.
Wszystko dokładnie mieszamy, nacieramy mięso odstawiamy na 3-4 godz.
MARYNATA DO KURCZAKA:
- 3-4 łyżki oliwy z oliwek
- łyżeczka oregano,
- 1/2 łyżeczki bazylii,
- przyprawa do kurczaka knorra,
- 1/3 łyżeczki chili mielonej
- sól, biały pieprz,
- przyprawa Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Knorra
Tak przygotowane mięso posypujemy jeszcze ulubioną przyprawą do grilla tuż przed pieczeniem.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz