niedziela, 13 lipca 2014

Muffiny bananowo-czekoladowe.

W niedzielne popołudnie miło z najbliższymi wypić dobrą kawkę i zjeść coś słodkiego. Kiedyś bardzo często je piekłam, ponieważ oprócz tego, że są pyszne bardzo łatwo i szybko można je przygotować. Przygotowanie zajmie Wam 10 min. no i pieczenie 15-20min.
















SKŁADNIKI:
  •  4 dojrzałe średniej wielkości banany
  • 125 ml oleju
  • 2 jajka
  • 7 łyżek cukru
  • 20-25 łyżek mąki pszennej
  • 3 łyżki kakao
  • kawałki rozkruszonej gorzkiej czekolady
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody
WYKONANIE:

  •  Do miksera wkładamy rozgniecione widelcem  banany,
  •  następnie dodajemy olej, cukier i miksujemy,
  •  następnie jajka i cały czas miksujemy,
  • mąkę mieszamy z kakao i proszkiem do pieczenia,
  • mąkę łączymy z masą bananową, czekoladą i mieszamy, aż składniki się połączą
  • foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i rozkładamy po równo masę czekoladowo-bananową.
  • Piekarnik nagrzewamy do 200ºC, wstawiamy muffinki i pieczemy ok. 15–20 minut.
 Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz