SKŁADNIKI:
- 5-6 szt. średniej wielkości ziemniaków
- 4 jajka ugotowane na twardo
- cebulka dymka+szczypiorek, sporo koperku
- 3 łyżki majonezu
- 1-2 łyżek jogurtu naturalnego gęstego
- 2-3 ząbki czosnku
- sól, grubo zmielony pieprz(można przygotować go w moździerzu), trochę vegety
SOS CZOSNKOWY:
- w miseczce mieszamy majonez i jogurt,
- dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę,
- sól, pieprz, vegetę
- wszystko dokładnie ucieramy
- Ziemniaki gotujemy, obieramy, kroimy w plastry,
- ugotowane jajka kroimy w grubszą kostkę,
- dodajemy pokrojoną cebulkę ze szczypiorkiem i koperek,
- mieszamy ze sosem
Jeśli majonez zastąpicie jogurtem naturalnym, danie będzie fit.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz