SKŁADNIKI:
- 60 dag. szynki lub chudej łopatki
- 20 dag. wędzonej szynki
- 1 średnia cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 paczka ugotowanego w bulionie ryżu
- 2 jajka
- vegeta, sól, pieprz
- 2-3 łyżki masła klarowanego
- mały koncentrat pomidorowy-szklanka wody
- średnia główka kapusty
- Kapustę gotujemy w vegecie, zostawiamy do ostygnięcia i obieramy liście,
- na klarowanym maśle podsmażamy czosnek z cebulą- szklimy,
- obie szynki mielimy na grubych oczkach, dodajemy ugotowany ryż, przyprawy i surowe jajka,
- wszystko dobrze wyrabiamy i przygotowujemy gołąbki,
- na patelni rozpuszczamy masło i układamy gołąbki-ja smażę kilka minut podlewając rozpuszczonym w wodzie koncentracie.
- Niektórzy gotują gołąbki ja wolę podsmażane polane otrzymanym sosikiem-smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz