piątek, 22 sierpnia 2014

Kapusta z pomidorami.

Bardzo lubię gołąbki, ale zostaje mi kapusta z którą do nie dawna nie wiedziałam co robić- ale drogie Panie mam rozwiązanie!! Resztę kapusty przygotowuje jako dodatek do obiadku -jest pyszna z pomidorkami.
















 SKŁADNIKI:

  • główka białej kapusty(reszta po gołąbkach np.)
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 4 małe pomidory
  • pieprz (najlepiej z moździerza lub świeżo mielony), sól, vegeta
WYKONANIE:


  • na dno garnka lejemy oliwę, dodajemy kostkę bulionową,
  • kapustę szatkujemy, wkładamy do garnka, wlewamy 1/2 szkl. wody,
  • pomidory nacinamy u nasady wkładamy do wrzątku, obieramy, kroimy w kostkę bez pestek, dodajemy do kapusty, dodajemy pieprz, sól, vegetę,
  • gotujemy na wolnym ogniu do miękkości kapusty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz