SKŁADNIKI:
- 3 średnie zielone ogórki
- 3 średnie ziemniaki
- 1/2 marchewki
- 1/2 pietruszki w korzeniu
- 1/2 cebuli
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 pęczka zielonej pietruszki
- sól, pieprz, vegeta
Ogórki kroimy w drobną kostkę(najpierw wydrążamy pestki),
- pozostałe warzywa również w drobną kostkę,
- na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki masła wrzucamy wszystkie warzywa, doprawiamy, dusimy do miękkości,
- w osobnym garnku gotujemy udko w warzywach i vegecie ( można użyć 2 kostek bulionowych i dolać wody),
- uduszone warzywa miksujemy, łączymy z bulionem (można również zmiksować mięso, ale wtedy krem zyska nie tylko na smaku również na kaloriach) i zupa gotowa,
- podajemy z grzankami bądź uprażonym słonecznikiem, dynią lub migdałami no i oczywiście kleksem z jogurtu. Dla większych grzeszników - można dodać śmietanki!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz