SKŁADNIKI:
- 1 paczka makaronu świderki
- garść suszonych grzybów
- parka kiełbasy wędzonej
- 200 ml. śmietanki słodkiej 18%
- 2 łyżki masła klarowanego
- 1 mała cebula
- sól, pieprz, vegeta
WYKONANIE:
- makaron ugotować,
- grzyby namoczyć ( 1 godz. - można to zrobić dzień wcześniej), pokroić drobno, smażyć na rozpuszczonym maśle na małym ogniu, dodać pokrojoną (1/2) w drobną kostkę cebulę i przyprawy - razem smażyć około 1/2 godz. podlewając wodą, następnie zmiksować,
- kiełbasę pokroić w dowolne kawałki( ja półksiężyce), smażyć z resztą posiekanej cebuli (około 15 min.) ,
- następnie dodać zmiksowane grzyby, dolać śmietankę gotować na wolnym ogniu do zgęstnienia sosu,
- makaron kładziemy na talerzu i polewamy sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz