SKŁADNIKI:
- filet z kurczaka około 1/2kg.
- 5 ugotowanych jajek
- kapusta pekińska
- 5 ogórków konserwowych
- 5 plastrów szynki wędzonej grubości (4-5 mm)
- papryka konserwowa
- 1 mała cebula
- 2-3 łyżki ketchupu pikantnego i majonezu,
- około 100ml śmietany słodkiej 12%
- Ketchup, majonez i śmietankę dokładnie mieszamy - sos
- filet kroimy w drobną kostkę lub cienkie paseczki smażymy z przyprawą gyros i drobno posiekaną cebulą, wrzucamy na dno miski, "piszemy" sosem,
- kroimy bardzo cienko kapustę dodajemy do naczynia- popisać sosem,
- następnie warstwa pokrojonych w drobną kostkę ogórków, kapusta pekińska-popisać sosem,
- przesmażona pokrojona w kostkę szynka, kapusta-popisać sosem,
- pokrojone w kostkę jajka, kapusta-popisać sosem,
- pokrojona w paski papryka konserwowa-popisać sosem
Beatko, wspaniały przepis :D Prosta a jakże smaczna :) Ja ją na pewno na Sylwestra będę przygotowywać, bo zawsze wszystkich strasznie smakuje :) Zapraszam Cię też na sałatkę do mnie :) http://salatkagyros.pl
OdpowiedzUsuń