sobota, 20 września 2014

Ciasto drożdżowe z marcepanem, gruszką i jabłkiem.

Gruszki z marcepanem, to dlaczego nie ciasto drożdżowe z tym smacznym dodatkiem. Postanowiłam dziś spróbować  tego połączenia. Przepis na ciasto drożdżowe , które zawsze się udaje i oczywiście kruszonkę podałam wcześniej- teraz reszta!





SKŁADNIKI:
  • 4 gruszki "konferencja"
  • 4 jabłka
  • 10 dag. masy marcepanowej
WYKONANIE:
  • ciasto drożdżowe rozkładamy na blachę, posypujemy startą na  dużych oczkach masę marcepanową,
  • gruszki i jabłka kroimy na ósemki i układamy na przemian,
  • przygotowujemy kruszonkę(pamiętajcie jeśli chcemy, aby była miękka, to bierzemy krupczatkę, bądź mieszamy mąki pół na pół),
  • posypujemy ciasto i pieczemy 45-50 min. w temp. 180 stopni.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz