wtorek, 23 września 2014

Rolady wieprzowe-2

Jak już wspominałam bardzo lubię eksperymentować w kuchni, poszukiwać nowych  smaków. Zadowolenie moich bliskich i gości jest dla mnie bezcenne. Cieszy również bardzo fakt, że wielu z Was gotuje ze mną, to wielka radość z tworzenia tego bloga. Nie ma tu nic, czego nie wypróbowałam! Ponieważ rolady, czy jak kto woli zrazy zawijane to mięso, które zadowoli każde podniebienie - szukam inspiracji na nowe farsze- dziś kolejny przepis!







































SKŁADNIKI:
  • 7 rozbitych plastrów schabu (grubość około 1cm.) 
  • przyprawa do wieprzowiny
  • ketchup 
  • sól, pieprz
FARSZ:
  • 7-8 śliwek suszonych
  • 1/2 małej papryki czerwonej
  • około 10dag. boczku wędzonego
  • około 10 dag. szynki wędzonej
  • 1 mała cebula czerwona
  • 7-8 małych korniszonów w zalewie pomidorowej (myślę, że ogórki konserwowe też będą ok)
WYKONANIE:
  • składniki farszu mielimy na dużych oczkach,
  • wszystko razem mieszamy,
  • mięso posypujemy przyprawami, smarujemy ketchupem, nakładamy farsz, zamykamy wykałaczką i smażymy do miękkości.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz