piątek, 19 września 2014

Schabowy z parmezanem i ulubionymi dodatkami.

Schabowy z parmezanem, czemu nie??Schab to mięsko, które można szybko przygotować, dlatego szukam różnych smaków, aby zawsze zachwycał!

















SKŁADNIKI:

  • 4 ubite plastry schabu (dobrze użyć siekacza do mięsa, spulchnia je!)

ciasto:

  • 3-5 gr. parmezanu startego na drobnych oczkach
  • 2 jajka
  • ulubione przyprawy
  • papryka pocięta w cienkie paski lub kostkę
  • 2-3 łyżki mąki 

  •  bułka tarta
  • masło klarowane

WYKONANIE:

  • z podanych składników przygotowujemy ciasto,
  • w cieście maczamy ubite schabowe, następnie  obtaczamy bułką tartą i smażymy na maśle klarowanym i małym ogniu na złocisty kolor.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz