wtorek, 2 września 2014

Sznycle drobiowe w super panierce.

Drób jest delikatnym mięsem i można go przyrządzać na różne sposoby- wcale nie musi być nudnie! Sznycelki, które chcę Wam zaproponować są pyszne i można je dowolnie modyfikować wg. gustu. oto mój pomysł!













SKŁADNIKI:
  • około 0,5kg. fileta z piersi kurczaka
  • 2- 3 łyżki masła klarowanego
Ciasto:
  • 100 ml.jogurtu naturalnego gęstego
  • 3- 4 łyżki mąki pszennej
  • 1 jajko
  • żółty starty na grubych oczkach ser 10 dag.
  • prażone nasiona dyni lub słonecznika
  • zupa cebulowa knorra
  • sól, pieprz,  1/2 łyżeczki Kamis "suszone pomidory, bazylia z czosnkiem"
  WYKONANIE:

  • Piersi pokrój pod skosem w cienkie plastry, delikatnie ubij,
  • z podanych składników przygotować ciasto, tuż przed smażeniem dodaj drobne posiekane oregano i pestki dyni,
  • sznycle zanurzyć w cieście i zostawić na 2-3 godz. lub dłużej,
  • następnie smażyć po 5 min. na każdej stronie i gotowe!

1 komentarz:

  1. Bardzo lubie gotowac , ale nie zawsze mam pomysl co zrobic.Ten przepis byl super !!
    Dziekuje . Mariusz z Kanady

    OdpowiedzUsuń