SKŁADNIKI:
- około 0,5kg. fileta z piersi kurczaka
- 2- 3 łyżki masła klarowanego
- 100 ml.jogurtu naturalnego gęstego
- 3- 4 łyżki mąki pszennej
- 1 jajko
- żółty starty na grubych oczkach ser 10 dag.
- prażone nasiona dyni lub słonecznika
- zupa cebulowa knorra
- sól, pieprz, 1/2 łyżeczki Kamis "suszone pomidory, bazylia z czosnkiem"
- Piersi pokrój pod skosem w cienkie plastry, delikatnie ubij,
- z podanych składników przygotować ciasto, tuż przed smażeniem dodaj drobne posiekane oregano i pestki dyni,
- sznycle zanurzyć w cieście i zostawić na 2-3 godz. lub dłużej,
- następnie smażyć po 5 min. na każdej stronie i gotowe!
Bardzo lubie gotowac , ale nie zawsze mam pomysl co zrobic.Ten przepis byl super !!
OdpowiedzUsuńDziekuje . Mariusz z Kanady