SKŁADNIKI:
- 1,5- 2kg. karkówki wieprzowej
- 5 łyżek oliwy z oliwek,
- 2 łyżki ketchupu pikantnego,
- 5 ziarenek pieprzu roztartego w moździerzu,
- szczypta soli,
- 3-4 ząbki zmiażdżonego czosnku ,
- 1/2 łyżeczki vegety,
- 1 łyżeczka majeranku,
- 1/2 łyżeczki tymianku,
- pieczeń można obłożyć liściem laurowym.
- Składniki marynaty dokładnie mieszamy ,
- karkówkę nakłuwamy i macerujemy w marynacie i zostawiamy na noc,
- mięso wkładamy do rękawa(dobrze jest zasznurować mięso) i pieczemy z nadmuchem 1,5,
- następnie wyciągamy z rękawa i pieczemy do zrumienienia około 1/2 godz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz