Uwaga! Zrobiłam te roladki również z mozzarellą - na mój gust smaczniejsze!
SKŁADNIKI:
- 2 polędwiczki wieprzowe
- ser feta 250gr. lub 2 kulki mozzarelli
- żurawina suszona
- mały słoik suszonych pomidorów z ziołami i czosnkiem w oliwie
- ulubione przyprawy
- polędwiczkę rozcinamy i rozbijamy na duży płat,
- posypujemy ulubionymi przyprawami u mnie: vegeta, sól, pieprz, czosnek,
- na płacie rozkładamy żurawinę, pokrojone pomidory i fetę,
- folię aluminiową smarujemy oliwą z oliwek, kładziemy polędwiczki, folię nakłuwamy i pieczemy na patelni (z dodatkiem oliwy, bądź masła) lub w piekarniku rozgrzanym do 180 st.(z termoobiegiem) około pół godziny,
- zdejmujemy folię i pieczemy 10-15 min. do zrumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz