SKŁADNIKI:
- 180 g cukierków miętowych
- serek mascarpone 250g
- 125ml ajerkoniaku
- cukier waniliowy
- 2 śmietany kremówki 30%
- galaretka miętowa
- galaretka malinowa
- ewentualnie owoce, lub ozdoby kwaiatowe
WYKONANIE:
- cukierki rozpuścić(podgrzewając na wolnym ogniu) w 1/4 szkl. wody,
- dolać 1/4 wody, dodać galaretkę miętową, rozmieszać, wystudzić,
- mascarpone dokładnie wymieszać z ajerkoniakiem i ubitą kremówką(200ml.) i cukrem waniliowym,
- wlać w pucharki włożyć do lodówki,
- 200ml śmietanki kremówki ubijamy na sztywno,łączymy z galaretką miętową, wlewamy do pucharków drugą warstwę, wkładamy do lodówki,
- ściętą galaretkę malinową kroimy na malutkie "kryształki" wykładamy na wierzch deseru, dekorujemy wg. uznania(takie piękne jadalne kwiatki dostaniecie w sklepach ze słodkimi dekoracjami).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz