SKŁADNIKI:
- 1 podwójny filet z kurczaka,
- 0,5 kg. pieczarek,
- 2 małe cebule,
- 10 dag. sera żółtego,
- kuleczki młodej mozzarelli(150gr.),
- przyprawy:sól, pieprz, chili, papryka słodka, włoskie zioła
WYKONANIE:
- filet tniemy skośnie, lekko rozbijamy, posypać solą, pieprzem, chili, papryką słodką, włożyć do miski, przykryć folią aluminiową, odstawić do lodówki,
- cebulę obrać pokroić na drobną kostkę, zeszklić na łyżce masła klarowanego, dodać obrane pokrojone w ćwiartki pieczarki, smażyć do odparowania wody,
- filety nakłuć usmażyć na łyżce klarowanego masła 3-5 min. z każdej strony(chodzi o to żeby zamknąć mięso), naczynie żaroodporne smarujemy masłem, kładziemy na dno filet,
- następnie rozkładamy pieczarki,
- posypujemy startym żółtym serem, wkładamy pokrojone w cząstki pomidorków koktajlowych,
- kulki mozzarelli kroimy w ćwiartki układamy na wierzchu,
- posypujemy włoskimi ziołami i do piekarnika 200 stopni do rozpuszczenia się mozzarelli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz