SKŁADNIKI:
- seler naciowy
- młoda mozzarella w kulkach
- kilka pomidorków koktajlowych
- 1 średnia cebula czerwona
- kilka orzechów włoskich, ja dodałam pistacje prażone
- pierś z drobiu około 300gr.
- przyprawy: czosnek, pieprz, sól do smaku
- sok z limonki, cytryny, mandarynki
- oliwa z oliwek
- 1/2 łyżeczki musztardy dijon i tyle samo francuskiej
- łyżeczka miodu
SOS:
- wymieszać sok z owoców i oliwę w stosunku 1:3
- dodać musztardę
- wymieszać, mamy gotowy sos
- przyprawić w razie potrzeby
- pierś z kurczaka grillujemy na patelni(najlepiej w pergaminie) z ulubionymi przyprawami, kroimy na paski,
- seler naciowy kroimy w skos,
- mieszamy z sosem, zostawiamy na noc na dobę,
- sałatkę układamy warstwami,
- seler,
- kulki lub plastry mozzarelli,
- na powyższe składniki kładziemy pociętą w krążki cebule czerwoną,
- paski grillowanego kurczaka,
- posypujemy prażonymi pistacjami, układamy pocięte w połówki pomidory koktajlowe i ozdabiamy listkami selera naciowego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz