SKŁADNIKI:
- 5-6 płatów śledziowych w oleju
- 1 czerwona cebula
- 1 mała biała cebula
- 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
- 1 średnie jabłko
- 3-4 łyżki majonezu
- przyprawy: vegeta, zioła prowansalskie, pieprz czarny
WYKONANIE:
- śledzie kroimy w skośne paski, układamy na półmisku,
- jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę, podobnie cebulę białą i pół czerwonej (resztę zostawiamy do dekoracji),
- przygotowujemy sos: czosnek, vegetę,zioła prowansalskie, pieprz mieszamy z majonezem,
- dodajemy pokrojone jabłko, cebulę, mieszamy - mamy gotowy sos,
- na każdy kawałek śledzia kładziemy łyżeczkę sosu i krążek cebuli i podajemy na stół.
SMACZNEGO!
sledzie sa najlepsze z ryb:) a takie pod pierzynką sa cudne:) mniam
OdpowiedzUsuńW tym zestawieniu są naprawdę dobre
OdpowiedzUsuń