SKŁADNIKI:
- 25dag. suchego makaronu
- 10 dag. szynki
- 10 dag. kiełbasy
- 1 średnia cebula
- kilka pomidorków koktajlowych
- 1/2 ogórka zielonego
- 1 łyżka masła klarowanego
- 1/2 szkl. mleka
- 2- 3 jajka
- 10 dag. sera żółtego
- sól, pieprz, vegeta, zioła prowansalskie, włoskie
WYKONANIE:
- makaron gotujemy aldente,
- szynkę, cebulę, kiełbasę, pomidory koktajlowe i zielony ogórek smażymy z przyprawami na klarowanym maśle,
- ser ścieramy na dużych oczkach , łączymy z rozkłóconym jajkiem i mlekiem,
- naczynie żaroodporne smarujemy masłem i układamy warstwy: makaron, szynkę z kiełbasą, makaron...
- wszystko zalewamy jajkiem z mlekiem i serem, (można zalewać warstwami)
- wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz