niedziela, 1 marca 2015

Babeczki z jabłkiem, truskawką i migdałami.

Szybki i bardzo dobry deser na niedzielne popołudnie. Co prawda truskawki o tej porze roku nie urzekają smakiem, ale tutaj się sprawdziły. Polecam! 


SKŁADNIKI:


  • ciasto kruche (przepis szarlotki z malinami)
  • kruszonka (przepis -Gruszki z marcepanem)
  • 5 jabłek
  • 100 g. płatków migdałów
  • opakowanie truskawek (250g.)
  • szczypta cynamonu, łyżka cukru

WYKONANIE:


  • jabłka kroimy w kostkę, dodajemy szczyptę cynamonu i łyżkę cukru-smażymy około 30 min.)




  • płatki migdałów prażymy na suchej patelni,

  • ciastem wykładamy kokilki, wkładamy mus z jabłek, posypujemy prażonymi migdałami,kładziemy truskawki pokrojone w ćwiartki,

  • posypujemy kruszonką,

  • wkładamy do piekarnika do zrumienienia kruszonki (190 stopni około 20-30min.)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz