SKŁADNIKI:
- 2 pudełka mascarpone po 250 g.
- 2 kremówki 30% słodkie
- 125 ml. ajerkoniaku
- cukier waniliowy
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 śmietan-fixy
- 6 szt. kiwi
- 6 szt. bezy
- puszka mandarynek w syropie
- maliny w syropie
WYKONANIE:
- śmietanę ubijamy z 1/2 torebki cukru waniliowego i cukrem pudrem,
- mascarpone mieszamy z ajerkoniakiem, dodajemy 3-4 łyżki ubitej śmietany,
- na dno pucharka wkładamy łyżkę malin, kruszymy na kawałki bezę ,
- wkładamy krem z mascarpone, na niego zmiksowane kiwi,
- kiwi przykrywamy ubitą śmietaną, dekorujemy owocami, posypujemy gorzką czekoladą i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz