Ja zawsze staram się podać coś nowego w tym roku będą to JAJKA PO SZKOCKU. W poszukiwaniu inspiracji świątecznych w internecie trafiłam na ten przepis (szukałam przepisu z jajkami przepiórczymi), jest ich sporo- wybiorę co moim zdaniem najlepsze i na pewno będzie pysznie.
SKŁADNIKI:
- 18 jajek przepiórczych
- 0,5kg. mięsa mielonego drobiowego(u mnie mielony filet)
- pęczek koperku
- sól, pieprz (świeżo mielony), vegeta
- 1 jajko kurze
- bułka tarta
- oliwa
- Mięso mielimy, łączymy z przyprawami, jajkiem kurzym i drobno posiekanym koperkiem,
- jajka przepiórcze gotujemy(od zagotowania wody 2 min.),
- zimne jajka oklejamy niezbyt grubą warstwą mięsa, obtaczamy w bułce i smażymy z każdej strony na oliwie(można to robić na głębokim tłuszczu) i gotowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz