PSTRĄGI Z GRILLA.
SKŁADNIKI:
- 2 pstrągi patroszone
- czosnek
- chili, sól, pieprz
- oliwa z oliwek
- 1/2 cytryny
- przyprawa do ryb opcjonalnie
WYKONANIE:
- patroszone pstrągi myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym,
- oliwę z oliwek mieszamy z chili, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i pieprzem oraz cytryną pokrojoną na małe kawałki(marynata),
- wysuszoną rybę posypujemy solą i pieprzem, wkładamy do wnętrza marynatę(smarujemy rybę też z zewnątrz), zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na około 2 godz. (jeśli pomyślicie wcześniej to na całą dobę),
- pstrągi wyjmujemy z folii aluminiowej i wkładamy do "kratki do ryb" i na grilla, smażymy po 10 min.z każdej strony,( na wierzch ryby włóż plasterki masła- doda smaku),
- danie jest gotowe jeszcze jakaś sałatka i super kolacja!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz