czwartek, 30 kwietnia 2015

Karkówka z grilla.

Karkóweczka z grilla jest pyszna trzeba tylko pamiętać, aby jej nie wysuszyć. Najlepiej w pierwszej fazie grillowania umieścić karkówkę w folii aluminiowej lekko nakłutej w kilku miejscach.
SKŁADNIKI:


  • 1 kg karkówki (pokrojonej w niezbyt grube plastry, delikatnie rozbić nakłuwaczem)
  • 1-2 ząbki czosnku (przeciśnięty przez praskę)
  • suszony majeranek
  • drobno posiekany tymianek
  • chili w proszku
  • oliwa z oliwek
  • sól, grubo mielony pieprz
WYKONANIE:

  • ze wszystkich składników przygotowujemy marynatę,

  • rozbite kawałki karkówki dokładnie macerujemy w marynacie,

  • odkładamy na noc do lodówki, (naczynie przykryć folią aluminiową).



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz